top of page

בלוג סוכרת


איזה מדד משקף נכון יותר את איזון הסוכרת - HBA1c או Time in Range?
לא פעם המטופלים שלי, שמשתמשים בסנסורים או בליברה, מספרים לי על התסכול שלהם כשהם נשפטים על פי מספר אחד בלבד שנקרא HBA1c או בעברית...


מה ההבדל בין פחמימה לסוכר?
פחמימות בשפה היום היומית הן שם כולל לכל סוגי המזונות שלאחר אכילתם מתפרקים למולקולות קטנות של גלוקוז (= סוכר). הפחמימות בנויות משרשראות ...


כמה חשוב לדייק בספירת הפחמימות כדי לאזן סוכרת?
כשיש לך סוכרת פחמימות הן הגורם המשמעותי ביותר המשפיע על רמת הסוכר, יותר מכל גורם אחר. אבל עדיין רבים עם סוכרת לא מכירים את שיטת ספירת...


5 כללים על איך לצאת מהיפו לרמות סוכר טובות?
לא פשוט לצאת מהיפוגליקמיה לרמות סוכר טובות. ברוב הפעמים, במיוחד בסוכרת מסוג 1 או סוכרת שנקראת LADA (סוכרת מסוג 1 שמופיעה בגיל בוגר)...


מה זה יחס אינסולין-פחמימות?
יחס אינסולין-פחמימות הוא אחד המרכיבים העיקריים בשיטת ספירת הפחמימות בצורתה המתקדמת. הוא מאפשר למי שמזריק אינסולין קצר טווח (בזריקות או...


למה להקפיד על 4 שעות רווח בין ארוחות בסוכרת מסוג 1?
סוכרת מאוזנת פרושה שרמות הסוכר נעות בתוך טווח המטרה כמה שיותר שעות ביממה ורצוי לפחות 70% מהיממה בבוגרים. טווח המטרה מוגדר אצל ילדים,...


לאכול או לא לאכול ארוחות ביניים בסוכרת?
כשחיים עם סוכרת אחת המטרות העיקריות היא לשמור על סוכרת מאוזנת, כלומר שרמות הסוכר ינועו בתוך טווח תקין לאורך כל שעות היממה כדי לאפשר חיים...


חמצת סוכרתית - מתי לפנות למיון ואיך לטפל?
חמצת (קטואצידוזיס – DKA) היא סיבוך מסכן חיים של סוכרת. אם יש לכם או ליקיריכם סוכרת מסוג 1 או סוכרת המכונה LADA חשוב שתשמרו את המידע הזה,...
bottom of page